Hráč mimo hry
26. 05. 2011 00:27:37Rozhodnutie: Asistent rozhodcu správne uplatnil techniku „čakaj a pozeraj“. Počkal, či sa červený útočník, stojaci v momente prihrávky v postavení mimo hry, zapojí aktívne do hry. Keďže sa tak nestalo a za loptou vyštartoval jeho spoluhráč, ktorý bol v momente prihrávky v korektnej pozícii, zástavkou nesignalizoval a pokračoval s útočnou akciou, aby mohol sledovať jej zakončenie. Rozhodca preto nechal pokračovať v hre a nakoniec uznal dosiahnutý gól, lebo neboli porušené pravidlá.
Komentár: Všetko podstatné je uvedené v predchádzajúcej časti textu k tejto situácii. Pre asistenta rozhodcu je tu však veľmi dôležité vedieť uplatniť citlivo techniku „čakaj a pozeraj“. Netreba sa unáhliť, radšej trochu vyčkať a ak je zrejmé, že hráč v postavení mimo hry sa evidentne zapojil nedovolene do hry, tak „domávnuť“ takú situáciu ako hráča mimo hry, i s menším oneskorením. Takéto situácie sú, okrem štandardných požiadaviek na pozičné postavenie a koncentráciu v danom momente, aj o správnom čítaní hry za strany asistenta rozhodcu.