Hráč mimo hry
26. 05. 2011 00:26:52Rozhodnutie: Asistent rozhodcu správne signalizoval zástavkou zeleno-bieleho útočníka v pokutovom území súpera ako hráča mimo hry, lebo z postavenia mimo hry sa aktívne zapojil do hry. Rozhodca preto prerušil hru a z miesta priestupku nariadil nepriamy voľný kop pre družstvo v žltých dresoch.
Komentár: Napriek správnemu posúdeniu hráča mimo hry je treba povedať, že pozičné postavenie asistenta rozhodcu nie je v súlade s požadovaným štandardom. V momente prihrávky nestojí na línii predposledného brániaceho hráča. Pri posudzovaní mu zrejme pomohla orientácia podľa čiary pokutového územia. Čiary ihriska, rovnako ako pokosený trávnik (ak je to rovnobežne s bránkovými čiarami) môže asistent rozhodcu využiť na ľahšiu orientáciu pri kontrole postavenia hráčov, v súlade s pravidlom 11. Mať optimálne pozičné postavenie je však pre neho vždy základnou podmienkou.