Hráč mimo hry

19. 05. 2011 01:03:14
 
 
Pravidlo 11

Rozhodnutie: Asistent rozhodcu správne nesignalizoval ako mimo hry modrého útočníka na diagonále rozhodcu. V momente prihrávky od jeho spoluhráča bol červený obranca, stojaci najbližšie k asistentovi rozhodcu, predposledným brániacim hráčom smerom k vlastnej bránkovej čiare a bol k nej bližšie ako útočník, preberajúci prihrávku spoluhráča. Rozhodca preto nechal pokračovať v hre.
Komentár: Aby bol asistent rozhodcu úspešný pri posudzovaní tejto situácie, musel byť v pozícii v línii s predposledným brániacim hráčom a zároveň byť plne sústredený na moment prihrávky modrého spoluhráča. Pozičné postavenie rozhodcu vo chvíli prihrávky nie je dobré, lebo pri sledovaní lopty je obrátený chrbtom k príslušnému asistentovi rozhodcu. Nemal by možnosť včas reagovať, ak by asistent signalizoval zástavkou. Jeho pozícia neskôr pri dohrávaní útoku bola už v poriadku.