Hráč mimo hry

19. 05. 2011 00:42:59
 
 
Pravidlo 11

Rozhodnutie: Asistent rozhodcu správne nesignalizoval pozíciu pruhovaného útočníka, ktorý nakoniec vstrelil gól, ako mimo hry. V momente prihrávky bol v jednej úrovni s predposledným brániacim hráčom súpera. Rozhodca preto nechal pokračovať v hre a následne dosiahnutý gól uznal.
Komentár: Asistent rozhodcu bol v rozhodujúcom momente v optimálnom pozičnom postavení na úrovni predposledného brániaceho hráča, preto správne vyhodnotil pozíciu útočníka, (preberajúceho loptu) v momente prihrávky. Vhodné postavenie a 100%-ná koncentrácia asistenta rozhodcu sú nevyhnutnosťou pre úspešné vyriešenie takejto náročnej situácie.