Sľubná akcia / Žltá karta

05. 07. 2010 20:16:35
 
 
Pravidlo 12

Rozhodca by mal vziať do úvahy najmä:
-modrý hráč č.2 drží rukami súpera vo svojom pokutovom území potom, čo bol do neho zahraný PVK. Snaží sa mu takto zabrániť zasiahnuť loptu,
-je zrejmé, že modrý hráč nemá záujem hrať s loptou,

Rozhodnutie: Rozhodca posúdil držanie súpera modrým hráčom ako nešportové správanie. Preruší hru, nariadi pokutový kop a hráčovi ukáže ŽK.
Komentár: Keďže v pokutovom území je pri štandardnej situácii viacero hráčov oboch družstiev, rozhodca tomu musí flexibilne prispôsobiť svoje pozičné postavenie, aby mal v danej chvíli pod kontrolou rozhodujúci priestor a mohol vyhodnotiť správne prípadné priestupky.