Neopatrnosť / Priamy voľný kop

16. 05. 2010 14:08:52
 
 
Pravidlo 12

Rozhodca by mal vziať do úvahy najmä:
-snahu žltého hráča pri odoberaní lopty súperovi nohou zasiahnuť loptu, ktorá je zrejmá, hoci nakoniec zasiahol len nohu súpera,
-intenzitu jeho kontaktu s nohou súpera, ktorá nie je osobitne vysoká,
-okolnosti zákroku nemožno hodnotiť ako zastavenie sľubnej akcie súpera.

Rozhodnutie: Je to nedovolený pokus odobrať loptu súperovi nohou neopatrným spôsobom. Rozhodca hru preruší, nariadi PVK z miesta priestupku, bez udelenia osobného trestu.